recept

Fűszeres – aszalt paradicsomos buci

Antalvali oldalán akadtam egy nagyon egyszerű és gyors kenyérreceptre, amiből kedves kis bucikat formáztam :). Érdemes kipróbálni, ha reggel gyors péksütire vágytok.

  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • szárított kakukkfű és bazsalikom ízlás szerint
  • 4-5 aszalt paradicsom (nem olajos) felkockázva
  • 200 ml langyos víz
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj

A lisztet elkevertem a sóval, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a felkockázott paradicsommal.

A lisztes keverék közepébe mélyedést készítettem, ide öntöttem a langyos vizet és az olívaolajat.

A tésztát alaposan eldolgoztam, majd 4 bucit formáztam belőle, és sütőpapírral borított tepsiben, közepesen meleg sütőben világosbarnára sütöttem.

4 buci lett belőle