Újabb körtekísérletem eredménye volt ez a püré, ami a receptben a főszerepet játssza, hiszen a sült gomba receptje már korábban felbukkant itt, akkor éppen tésztakörettel, a brokkoli pedig egyszerű párolt verzió.
- extra szűz olívaolaj
- darabka póréhagyma
- 2 csészényi fagyasztott kukorica (450 ml-es csésze)
- só, frissen őrölt bors
- bazsalikom ízlés szerint (nekem a fagyasztóból került elő, egy jégkockányi mennyiség)
- chili pehely ízlés szerint
Az olívaolajon megpároltam a póréhagymát. Hozzáadtam a kukoricát, amit sóztam, borsoztam, majd annyi víz hozzáadásával puhára pároltam, hogy ne legyen túlságosan “vizes” a keverék. Hozzáadtam a bazsalikomot, amikor a kukorica megpuhult, botmixerrel pürésítettem, majd chili pehellyel elkevertem.
3 adag püré lett belőle (a sült gombát most 600 g csiperkéből készítettem, ez is kb. 3 adag lett)