Chilis – bazsalikomos kukoricapüré sült gombával és brokkolival

Újabb körtekísérletem eredménye volt ez a püré, ami a receptben a főszerepet játssza, hiszen a sült gomba receptje már korábban felbukkant itt, akkor éppen tésztakörettel, a brokkoli pedig egyszerű párolt verzió.

  • extra szűz olívaolaj
  • darabka póréhagyma
  • 2 csészényi fagyasztott kukorica (450 ml-es csésze)
  • só, frissen őrölt bors
  • bazsalikom ízlés szerint (nekem a fagyasztóból került elő, egy jégkockányi mennyiség)
  • chili pehely ízlés szerint

Az olívaolajon megpároltam a póréhagymát. Hozzáadtam a kukoricát, amit sóztam, borsoztam, majd annyi víz hozzáadásával puhára pároltam, hogy ne legyen túlságosan “vizes” a keverék. Hozzáadtam a bazsalikomot, amikor a kukorica megpuhult, botmixerrel pürésítettem, majd chili pehellyel elkevertem.

3 adag püré lett belőle (a sült gombát most 600 g csiperkéből készítettem, ez is kb. 3 adag lett)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár