A Mit főzzek ma magunknak? csoportban hallottam először a savanyú káposztás krumplilevesről, és olyannyira kedvet kaptam hozzá, hogy el is készítettem magunknak azonnal. :) Következzék az én átiratom, ami nagyon nagy sikert aratott!
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 kk. pirospaprika
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- darabka zeller
- 600 g burgonya
- só, frissen őrölt bors
- 5 babérlevél
- 2 maréknyi savanyú káposzta
- 1 doboz füstölt tofu
- 1 citrom frissen facsart leve
- 200 ml rizstejszín
- tárkony
Az olívaolajon megpároltam a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórtam, majd kevés hideg vízzel azonnal felöntöttem.
Hozzáadtam a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, a darabka zellert, majd a felkockázott burgonyát. Sóztam, borsoztam, babérlevéllel fűszereztem. Felöntöttem annyi vízzel, ami bőven ellepi. Amikor a burgonya majdnem megpuhult, belekevertem a savanyú káposztát (amit ki is moshatunk előtte, ha túl savanyúnak találjuk.
Végül a falatnyi kockákra vágott tofu is belekerült.
A citromlevet elkevertem a rizstejszínnel és a tárkonnyal, majd a levest ezzel habartam be. (Hőkiegyenlítés!)
6-8 adag lesz belőle