életmód test, szellem és lélek

Időbeosztási rébusz

Nos az új könyveknek és tanfolyamoknak csak a pénztárcám szabott eddig határt, most már hozzájött szerencsére az egészséges önbecsülésem is, így már tényleg jelentősen csökkent az ez irányú érdeklődésem.

Azonban minden új információ, tananyag “elmélyítéséhez” napi gyakorlásra van szükség, illetve semmire nincs “valójában szükség”, tehát, ezt én most úgy írom, hogy ajánlott, azaz szeretném naponta gyakorolni ezeket.

Azonban a nap nekem is 24 órából áll, milyen meglepő, így most itt összefoglalom, hogy milyen “házi feladataim” vannak. Kíváncsian várom, hogy ezt ki hogyan logisztikázná ki, hogy beleférjen egy napba (jó, jöhet olyan verzióra is javaslat, hogy “egy ideális világban” meg “ha időm, és lelkesedésem, mint a tenger”, de a fantáziátokra van bízva)

Talán okkal kérdezhetné bárki, hogy “minek ennyi mindent tanulni?” “mekkora hülyeség ennyi mindent bezsúfolni egy napba” és társaik. Nem is az a célom, hogy belepistuljak az “önfejlesztésbe”, hanem az, hogy kiderítsem, ezt más hogyan oldaná meg. :)

Jelenleg mindig azt csinálom éppen, amihez hangulatom van, vagy érzem, hogy kell. Viszont így nem derül ki, hogy mi lenne, ha rendszeres gyakorlás mellett az adott feladatban előrébb tudnék lépni, vagy el tudnám mélyíteni, ami lássuk be hébe-hóba gyakorlással nem fog menni.

De lássuk a medvét, ezek lennének a feladataim:

  1. Transzcendentális meditáció: napi 2 x 20 perc, rákészüléssel és kijövetellel együtt 2 x 25-30 perc, ülve, reggel és este, havonta egy utánkövető nap előadással: 1 x 3 óra
  2. Kriston intim torna: napi 2 x 15 perc, fekve, lehetőleg csendes, nyugodt helyen, reggel és este
  3. Gyógyító Kód: napi 3 x 6 perc, de ez a minimum, egyébként 3 x 8 perc. Ha nem fér bele, akkor a minimum napi 2 x 6 perc, ajánlott reggel és este. Ez helyettesíthet egy adag szemtornát a lazító hatása miatt és 6 hétig tervezem első körben csinálni (amiből eddig 2 nap telt el…)
  4. Gerincvédő torna: napi 2 x 15 perc, szintén reggel és este ajánlott, részben fekvő helyzetben – ezt életem végéig kötelezően ajánlott csinálni.
  5. Csodák Tanítása: napi 5 x 1 perc, a nap folyamán elosztva, ez egy évig tart, ha nem kezdem újra, és most tartok a 23. leckénél, azaz hátra van még 332…
  6. Csodák Tanítása Klub: havi 1 x 2 óra
  7. Szemtorna: napi 3 x 10 perc, olyan helyen, ahol nem tudják az emberek kommentálni :) és ez miután megjavult a szemem, szintfenntartásképpen csak napi pár perc, de egyelőre nem tudom, hogy mennyi idő lesz, mire a 3 dioptriát letornázom
  8. Mozgás: ideális esetben minden nap 1 x 30 perc, vagy heti 3-4 x 1óra, lehetőleg kint a szabadban, de rossz idő esetén vagy kemény mínuszokban odabent. Gerinctornával összeköthető, de a gerinctorna ezzel nem helyettesíthető.
  9. Főzés: heti 1-2 x megfőzni vagy összekészíteni az egészséges ebédemet, ami a bevásárlással együtt eddig átlag 3 órát vett igénybe/alkalom, de ezt szeretném növelni, mivel az Ájurvéda tanításai szerint szeretnék étkezni és az nagyobb odafigyelést kíván
  10. Boldogságklub: havi 1 x 3 óra, aztán napi pár perc a hónap folyamán
  11. Erre a blogra írni :) heti egy bejegyzés, átlag 30 perc
  12. Masszázs: kéthetente 1 x 1 óra, oda és visszaút/rákészülődés: 2 x 15 perc

Alap elfoglaltságaim, “menetrendem”, amiken jelenleg nem tervezek módosítani:

  • Napi 2 x 40 perc buszozás, plusz 2 x 10 perc átlagos várakozás/rákészülődés
  • Napi 8,5 óra munka a munkahelyemen
  • Bevásárlás, ügyintézés: heti átlag 1-2 óra
  • Átlagosan kéthetente hétvégére hazautazás: 2 x 30 perc vonatút, ahhoz 2 x 30 perc villamos vagy busz, amihez 2 x 10 perc autóút
  • Reggel 6.00-kor felkelek, este 22.00-kor lefekszem aludni.

“Nice to have” elfoglaltságaim (ha még marad hely hová bepréselni): olvasás, filmnézés, utazás, sütés, állatokkal foglalkozás, nyelvgyakorlás, kreatívkodás…

Kíváncsian várom a terveket, hogy mindezt hogyan lehet megvalósítani (egyelőre annyit tudtam “kompaktálni”, hogy a meditációt a buszon csinálom, és úgy teszek, mintha aludnék…). Ahogyan Fábry szokta volt mondani: “Minden megoldás érdekel”.

Ti hogy álltok az időbeosztásotokkal? Barát vagy ellenség az óra? :)

 

Kép forrása: http://www.adhd-app.com/2013/05/15/10-tips-for-time-management-with-adhd/