egyéb

Sárgarépa-petrezselyem fasírt (tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Emlékeztek még a “Tejben” sült burgonyára? :)

Habár egy gazdag leves után a burgonya egyszerű főételként is megállja a helyét, nálunk ezzel a zöldségfasírttal vált kerek ebéddé.

 

  • 3 nagyobb sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 nagyobb petrezselyemgyökér,  nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • himalája só, frissen őrölt bors
  • 1 bő tk. római kömény
  • 2 tk. tahini
  • 4-6 ek. zabpehely

A hozzávalókat egy nagy keverőtálban alaposan összedolgoztam, majd kb. 30 percig állni hagytam.

Szilikon muffin formákba adagolva, előmelegített sütőben sütöttem szép pirosra.

10 kisebb fasírt lett belőle