Sárgarépa-petrezselyem fasírt (tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Emlékeztek még a “Tejben” sült burgonyára? :)

Habár egy gazdag leves után a burgonya egyszerű főételként is megállja a helyét, nálunk ezzel a zöldségfasírttal vált kerek ebéddé.

 

  • 3 nagyobb sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 nagyobb petrezselyemgyökér,  nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • himalája só, frissen őrölt bors
  • 1 bő tk. római kömény
  • 2 tk. tahini
  • 4-6 ek. zabpehely

A hozzávalókat egy nagy keverőtálban alaposan összedolgoztam, majd kb. 30 percig állni hagytam.

Szilikon muffin formákba adagolva, előmelegített sütőben sütöttem szép pirosra.

10 kisebb fasírt lett belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár