Kelkáposzta-krémleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Megállapítom: fehér színű krémlevest nem lehet szépen fotózni. Főleg nem egy munkahelyi konyhában. :)

Azonban ez a tény benneteket ne tántorítson el a leves elkészítésétől, mert teljesen zsiradékmentes és villámgyorsan elkészül. :)

Éljenek a krémlevesek!

 

  • 1 kisebb fej kelkáposzta, 1 cm széles szeletekre vágva
  • 2 kisebb burgonya, vékony szeletekre vágva
  • 1/2 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 kk. őrölt kömény

Az összes hozzávalót lassú tűzön főztem, kb. 1,2-1,5 l vízben. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépben turmixoltam a levest.

Pirított kenyérkockával gazdagítható, nálunk ez most elmaradt.

4 adag lesz belőle

További krémleves receptek itt:

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár