Megállapítom: fehér színű krémlevest nem lehet szépen fotózni. Főleg nem egy munkahelyi konyhában. :)
Azonban ez a tény benneteket ne tántorítson el a leves elkészítésétől, mert teljesen zsiradékmentes és villámgyorsan elkészül. :)
Éljenek a krémlevesek!
- 1 kisebb fej kelkáposzta, 1 cm széles szeletekre vágva
- 2 kisebb burgonya, vékony szeletekre vágva
- 1/2 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 kk. őrölt kömény
Az összes hozzávalót lassú tűzön főztem, kb. 1,2-1,5 l vízben. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépben turmixoltam a levest.
Pirított kenyérkockával gazdagítható, nálunk ez most elmaradt.
4 adag lesz belőle
További krémleves receptek itt:
- Fűszeres sárgarépa-krémleves csicseriborsóval
- Spárgakrémleves
- Egyszerű sárgarépa-krémleves
- 10 perces gesztenye-krémleves
- Citromos-tárkonyos gombakrémleves
- Narancsos sütőtökkrém-leves
- Pezsgős lilakáposzta-krémleves almával és aszalt szilvával
- Fehérboros – vaníliás almakrémleves
- Sárgaborsó-krémleves
- Fehérspárga-krémleves