Amint a blogbejegyzéseken is látjátok, nagyon ritkán sütök sütit. Egyrészt egyáltalán nem vagyok édesszájú, másrészt nem is gondolom úgy, hogy a sütinek gyakran szerepelnie kellene az asztalunkon.
Most viszont elkapott az ihlet: az Ízek és érzések magazint lapozgatva, megláttam a Morzsolt süti receptet, és azt éreztem: Ez. Kell. Most. 11 órára lett kész (ez a lámpafénynél készült képen is látszik… :) ), így azért csak néhány falatkát kóstoltunk, de másnap aztán :). A recept persze időközben szinte teljesen átalakult, színezzétek bátran újra ti is! :)
Pofonegyszerű, változatosan elkészíthető: igazi főnyeremény!
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- 100 g mazsola
- 1 tk. őrölt fahéj
- kb. 2 ek. datolyaszirup
- 50 g lágy zabpehely (a nem egész szemű típusú)
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g kókuszvirágcukor
- 50 ml extra szűz olívaolaj
Egy üveg piteforma aljára szórtam a fagyos gyümölcsöt és a mazsolát. Őrölt fahéjjal édesítettem, és némi datolyasziruppal finomítottam a savanykás ízeken.
Egy keverőtálban elmorzsoltam a zabpelyhet, a lisztet, a cukrot és az olívaolajat. A gyümölcs tetejére szórtam az elkészült tésztát.
Közepesen meleg sütőben addig sütöttem, amíg a teteje megbarnult, a gyümölcsből származó nedvesség pedig eltávozott, ez kb. 40-50 percet vett igénybe.
Adagokat nem írok, tegyetek belátásotok szerint. :D