Amint a blogbejegyzéseken is látjátok, nagyon ritkán sütök sütit. Egyrészt egyáltalán nem vagyok édesszájú, másrészt nem is gondolom úgy, hogy a sütinek gyakran szerepelnie kellene az asztalunkon.

Most viszont elkapott az ihlet: az Ízek és érzések magazint lapozgatva, megláttam a Morzsolt süti receptet, és azt éreztem: Ez. Kell. Most. 11 órára lett kész (ez a lámpafénynél készült képen is látszik… :) ), így azért csak néhány falatkát kóstoltunk, de másnap aztán :). A recept persze időközben szinte teljesen átalakult, színezzétek bátran újra ti is! :)

Pofonegyszerű, változatosan elkészíthető: igazi főnyeremény!

 

  • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
  • 100 g mazsola
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • kb. 2 ek. datolyaszirup
  • 50 g lágy zabpehely (a nem egész szemű típusú)
  • 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g kókuszvirágcukor
  • 50 ml extra szűz olívaolaj

Egy üveg piteforma aljára szórtam a fagyos gyümölcsöt és a mazsolát. Őrölt fahéjjal édesítettem, és némi datolyasziruppal finomítottam a savanykás ízeken.

Egy keverőtálban elmorzsoltam a zabpelyhet, a lisztet, a cukrot és az olívaolajat. A gyümölcs tetejére szórtam az elkészült tésztát.

Közepesen meleg sütőben addig sütöttem, amíg a teteje megbarnult, a gyümölcsből származó nedvesség pedig eltávozott, ez kb. 40-50 percet vett igénybe.

Adagokat nem írok, tegyetek belátásotok szerint. :D