Borsó – citrom – bazsalikom

A zöldborsó, a citrom és a bazsalikom igen jó barátok, én mondom nektek! Ha már túl vagytok a zöldborsó hummuszon és a medvehagymás-citromos brokkolikrémen, ideje ezt e kencét is kipróbálni!

Mi házi kenyérre kentük, friss retekkel gazdagon  megpakoltuk, a hortobágyi gyalogtúránk alatt pedig jóízűen fel is faltuk. :)

 

  • 2 bögre (2×250 ml) zöldborsó
  • 1 bő ek. rizstejszín
  • 1,5 ek, lenmagolaj (vagy egyéb olaj)
  • 10 nagy levél bazsalikom
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A zöldborsót 10 perc alatt puhára főztem annyi vízben, ami éppen ellepi.  Aprítógépbe tettem, hozzáadtam a többi hozzávalót és krémesre pürésítettem.

Kiváló szendvicsfeltét, vagy mártogatós a nyári grill-estéken.

4-6 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár