Mazsolás – diós zabtallér (tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Nagyon ritkán jut eszembe sütit készíteni, sokkal inkább a főzést és a zöldségfélékkel való kísérleteket érzem sajátomnak, azonban van az néha úgy… Hogy csak úgy megenne az ember valamit, ami azért édes, de emellett egészséges is.

Így született meg ez a villámgyors zabtallér – a mennyiségeket azonnal duplázhatjátok is, annyira finom! :)

 

  • 125 g dió (vagy mandula, egyéb olajos magvak)
  • 125 g bio mazsola (vagy aszalt szilva, datolya)
  • 1 vaníliarúd kikapart magvai
  • 2 ek. zabpehely
  • 3-4 ek. zabtej

A hozzávalókat a zabtej kivételével aprítógépbe tesszük, majd ott aprítjuk-keverjük össze. Végül annyi zabtejet adunk hozzá, amivel jól formázható, nem túl folyós lesz a massza,

1 – 1 ek. masszát szilikon tartelette formába egyengettem, majd közepesen meleg sütőben kb. 15 – 20 perc alatt készre sütöttem.

Nálam 5 tallér lett belőle, de nyugodtan formázz belőle kekszet, ha nincs formád és sütőpapírral kibélelt tepsiben süsd készre. Akár nyers golyókat is formázhatsz, amit kakaóporba forgathatsz,

Ez az arány jó kiindulási alap a kísérletezésre! :)

Nálam 5 tallér lett belőle

Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár