Ugye milyen szép színes volt az ebédem? Igazi őszi kavalkád :) Fogyasszátok egészséggel.
- extra szűz olívaolaj
- 6-8 pontyszelet
- só, frissen őrölt bors
- 6 citromkarika
- darabka póréhagyma
- 1/2 sütőtök
- 1 bő kk. rozmaring
- 1/2 fej lila káposzta
- őrölt kömény
Egy tűzálló tálat extra szűz olívaolajjal kikentem. Belehelyeztem a sóval, borssal fűszerezett pontyszeleteket, majd mindegyik szelet tetejére 1-1 citromkarika került. Nem fedtem le, így sütöttem kb. 30 percig, amíg egyes részei kissé ropogósak lettek.
Kevés olívaolajon puhára pároltam a póréhagymát. Hozzáadtam a falatnyi darabokra vágott sütőtököt. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszereztem, majd kevés vizet hozzáadva addig pároltam, amíg egyes részei még egyben maradtak, egy része viszont pürészerű lett.
A káposztát egyszerűen olívaolajra dobtam, sóztam, borsoztam, majd kevés víz és őrölt kömény hozzáadásával puhára pároltam. Minimál verzió.
4-5 adag lesz belőle