Végre itt a tavasz és a piacokon is egyre több finomságot találhatunk. Ennek örömére készültek ezek a szép színes és egészséges nyársak.
- 2 egész csirkemell, apró kockákra vágva
Páclé 1:
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. majoránna
- 1/2 tk. paprika
- só, frissen őrölt bors
Páclé 2:
- 4 ek. mustár
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 tk. majoránna
- só, frissen őrölt bors
Zöldségek:
- bébicukkini, vastagabb szeletekre vágva
- gomba
- sárgarépa, vastagabb szeletekre vágva
- kisebb lilahagymák, négyfelé vágva
- paradicsom
- kaliforniai paprika
Köret:
- extra szűz olívaolaj
- 300 g bulgur
- só, frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
A pácok hozzávalóit alaposan elkevertem, a falatnyi húskockákat beleforgattam, néhány órára állni hagytam. Zöldségekkel váltakozva nyársra húztam, majd előmelegített sütőben, kevés olívaolajjal kikent tepsiben 15 perc alatt puhára, majd további kb, 10 perc alatt ropogósra sütöttem a nyársakat.
A körethez a bulgurt olívaolajon kissé előpirítottam, annyi vízzel felöntöttem, ami kb. 1-2 ujjnyira ellepi, és sóval, borssal fedő alatt puhára főztem. Végül egy csokor petrezselymet aprítottam bele.
Ebből a húsmennyiségből legalább 20 nyárs készült, így igen kiadós adag.
Olívaolajos paradicsomsalátával tálaltam.