recept

Kínai gombaleves

Mint tudjátok, levesrajongásom határtalan! :) Most éppen egy kis keleti ízvilágot csempésztem a tányérba.

  • 1 ek. wok olaj
  • 4 szeletke gyömbér, vékony csíkokra vágva
  • 1 sárgarépa, vékony szeletekre vágva
  • bő maréknyi laskagomba, szeletekre vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 bő ek. szójaszósz
  • 400 ml zsírtalanított húsleves vagy zöldségalaplé
  • 1 újhagyma, a zöld részével, vékony szeletekre vágva

A wokot felhevítettem, beleöntöttem az olajat, majd rádobtam a gyömbért, rövid idő múlva a sárgarépát, majd a gombát és a fokhagymát. Borsoztam, dobva-rázva pirítottam (nem kell teljesen puhára párolni!). Szójaszósszal meglocsoltam, majd amikor roppanós-puhára pirultak a zöldségek, a húslevessel felöntöttem, összeforraltam, és tálaláskor karikára vágott újhagymával megszórtam.

1 adag lesz belőle