recept

Zöldséges vöröslencseleves

A blogon már szerepelt a vöröslencse-főzelék, illetve a kókusztejes vöröslencseleves is, ez most egy egyszerű, de nagyszerű verzió kedves kolléganőmtől, Aliztól. :)

  • 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb főzőhagyma, felkockázva
  • 200 g vöröslencse
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 új sárgarépa, felkarikázva
  • 1/2 új karalábé, nagyobb kockákra vágva
  • 2 újburgonya, nagyobb kockákra vágva
  • 250 g gomba

Az olívaolajon a hagymát megpároltam. Hozzáadtam a lencsét, sóztam, borsoztam, majd az egészet együtt pirítottam egy rövid ideig. Felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel. Belekevertem a répát, a karalábét, majd végül a burgonyát is. Addig főztem, amíg minden zöldség megpuhult.

A levesbetéthez a gombát 1/2 cm szeletekre vágtam, szilikonlapon elterítettem, kevés olívaolajat locsoltam rá, majd sütőben ropogósra sütöttem. Csak utólag sózzuk! (Ezt a levesbetétet már itt is használtam, nagyon finom!)

4 adag lesz belőle