recept

Krumplis tészta – ahogy én készítem :)

Nem tudom, mi történt velem, mert én, aki gyerekkorom óta nem szerettem / nem ettem krumplis tésztát, most úgy megkívántam, hogy azonnal el kellett készítenem :). Persze azért vittem bele egy kis csavart.

  • 200 g durum farfalle
  • extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1/2 kisebb zeller
  • 1-2 tk. pirospaprika
  • kb. 500 g újburgonya

A tésztát olívaolajos, sós vízben megfőztem. Amíg a tészta főtt, elkészítettem a burgonyás alapot.

2-3 ek. olívaolajon megpároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadtam a lereszelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, sóztam, borsoztam. Rövid ideig együtt pároltam a zöldségeket, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával fűszereztem, és azonnal felöntöttem egy pohár vízzel.

Ekkor került bele a burgonya, amit annyi vízzel öntöttem még fel, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főztem puhára, majd valamennyire összetörtem (nem baj, ha darabos marad!), és a tésztával összekeverve tálaltam.

4 adag lesz belőle