Nem tudom, mi történt velem, mert én, aki gyerekkorom óta nem szerettem / nem ettem krumplis tésztát, most úgy megkívántam, hogy azonnal el kellett készítenem :). Persze azért vittem bele egy kis csavart.
- 200 g durum farfalle
- extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1/2 kisebb zeller
- 1-2 tk. pirospaprika
- kb. 500 g újburgonya
A tésztát olívaolajos, sós vízben megfőztem. Amíg a tészta főtt, elkészítettem a burgonyás alapot.
2-3 ek. olívaolajon megpároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadtam a lereszelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, sóztam, borsoztam. Rövid ideig együtt pároltam a zöldségeket, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával fűszereztem, és azonnal felöntöttem egy pohár vízzel.
Ekkor került bele a burgonya, amit annyi vízzel öntöttem még fel, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főztem puhára, majd valamennyire összetörtem (nem baj, ha darabos marad!), és a tésztával összekeverve tálaltam.
4 adag lesz belőle