Ennél egyszerűbb őszi levest keresve sem lehet találni :). Egy hasonló recept már szerepelt a blogon itt, a legújabb verzió viszont már tejtermék nélkül készült.
- 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- kb. 650 g sütőtök (tisztítva mérve), felkockázva
- só, frissen őrölt bors
- 1-1,2 l víz
- hidegen sajtolt tökmagolaj a tálaláshoz
A felmelegített olívaolajon megpároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a sütőtököt. Sóztam, borsoztam, kis ideig a hagymával pirítottam-pároltam, majd vízzel felöntöttem, és amikor a tök is megpuhult, botmixerrel pürésítettem a levest. Én hagytam benne néhány sütőtökkockát is, de teljesen egyneműre is lehet turmixolni. Tálaláskor tökmagolajat csepegtettem rá.
4 adag lesz belőle