Ugyan a húsról és a tejről kb. fél éve teljes mértékben lemondtam, azért arra figyelek, hogy heti 2-3 alkalommal kerüljön az asztalunkra hal. Klasszikus recept következik.
- 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 1/2 zöldpaprika, felkockázva
- 1 paradicsom, felkockázva
- 600 g friss harcsafilé, felkockázva
- só, frissen őrölt bors
- kuszkusz a tálaláshoz
Az olívaolajat felhevítettem, majd hozzáadtam a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor a hagymák megpuhultak, a lábast lehúztam a tűzről, pirospaprikával fűszereztem, majd azonnal felöntöttem kevés vízzel, hogy nehogy a paprika megkeseredjen. Ekkor került bele a zöldpaprika és a paradicsom a lecsós alaphoz.
Amikor a lecsós alap elkészült, a harcsafilé is a lábasba került, végül sóval, borssal ízesítettem.
Kuszkusszal tálaltam, de tetszés szerint teljes kiőrlésű nokedli, vagy akár tészta is lehet a körete.
4 adag lesz belőle