Tonhalkrém

Mivel sajnos nem mindig van lehetőségünk friss halhoz jutni, mindig tartunk itthon tonhalkonzervet (saját levében, nem olajban), amit nagyon sokféleképpen készítek. Az egyik kedvenc reggeli kencémnek is ez az alapja.

  • 1/2 doboz tonhalkonzerv (saját levében)
  • 1 tk. light sajtkrém
  • só, őrölt fehérbors
  • csipetnyi kapor (illetve egyéb zöldfűszer ízlés szerint)
  • frissen facsart citromlé

A tonhalkonzervet villával összetörtem, light sajtkrémmel alaposan elkevertem, sóztam, borsoztam, csipetnyi kaporral fűszereztem, majd kevés frissen facsart citromlével tovább finomítottam rajta.

Pirított rozskenyérrel és sárgarépával tálaltam.

1 adag lesz belőle

3Pingbacks & Trackbacks on Tonhalkrém

  1. […] mint például itt, itt vagy itt, de készült belőle már reggelire való kence is, itt, illetve tésztához is gyakran használom, a receptet itt találjátok. Most egy villámgyors […]

  2. […] jutott, hogy a tonhalkrém mellett finom hazai halból is készülhetne pástétom reggelire vagy vacsorára. Nem is haboztam […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár