Az Ételallergia Online oldalon találtam egy Gluténmentes gesztenyés trüffel receptet, amit a saját konyhámban fellelhető alapanyagokra szabtam. Nagyon finom lett! :)
- 200 g gesztenyemassza (cukormentes)
- Finomítatlan nádcukor, méz vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
- 60 g diabetikus keksz
- 4 ek. cukrozatlan holland kakaópor
- 3 ek. frissen facsart narancslé
- 2-3 kk. xilites szilvalekvár
- a forgatáshoz mogyoróliszt, kókuszreszelék és puffasztott amaránt
A gesztenyemasszát villával összetörtem, édesítettem, majd elkevertem az aprítógépben “morzsásított” keksszel. Hozzáadtam a kakaóport, a narancslevet és a lekvárt. Negyed órára állni hagytam, majd egy részét mogyorólisztbe, egy részét kókuszreszelékbe, a maradékot pedig puffasztott amarántba forgattam.
A képen látható mennyiség lesz belőle