recept

Gesztenyés trüffel

Az Ételallergia Online oldalon találtam egy Gluténmentes gesztenyés trüffel receptet, amit a saját konyhámban fellelhető alapanyagokra szabtam. Nagyon finom lett! :)

  • 200 g gesztenyemassza (cukormentes)
  • Finomítatlan nádcukor, méz vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
  • 60 g diabetikus keksz
  • 4 ek. cukrozatlan holland kakaópor
  • 3 ek. frissen facsart narancslé
  • 2-3 kk. xilites szilvalekvár
  • a forgatáshoz mogyoróliszt, kókuszreszelék és puffasztott amaránt

A gesztenyemasszát villával összetörtem, édesítettem, majd elkevertem az aprítógépben “morzsásított” keksszel. Hozzáadtam a kakaóport, a narancslevet és a lekvárt. Negyed órára állni hagytam, majd egy részét mogyorólisztbe, egy részét kókuszreszelékbe, a maradékot pedig puffasztott amarántba forgattam.

A képen látható mennyiség lesz belőle