Ha gyorsan szeretnénk valami finomat, remek megoldás a bögrés-mikrós süti, ami kiválóan variálható, így soha nem lehet megunni. Most délutáni nasiként egy fahéjas – mogyorós verzió került terítékre.
- 1 tojás
- 60 g kaukázusi kefir
- kb. 1/2 ek. DW folyékony édesítőszer
- 1 ek. zabpehely
- 1 ek. bio puffasztott amaránt
- 2 ek. mogyoróliszt
- kevés szódabikarbóna
- fahéj
A tojást felvertem, majd elkevertem a kefirrel és az édesítőszerrel. Hozzáadtam a zabpelyhet, az amarántot, a mogyorólisztet, a szódabikarbónát, majd fahéjjal fűszereztem. A mikró legmagasabb hőfokán 4 percig sütöttem, hagytam kicsit kihűlni, majd xilites szilvalekvárral fogyasztottam.
1 adag lesz belőle