Egy nap, amikor hazaértem, nagyon éhes voltam, hirtelen szerettem volna valami finomat enni. A konyhám tartalmához igazítva készült el ez az étel, amihez a tésztaszószt még főzni sem kell! Így bőven elkészülhetünk vele, mire a tészta megfő.
- 50 g fussilli tészta
- só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3/4 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 db bio szárított paradicsom (nem az olajos, hanem a natúr verzió)
- 1 tk. pirított, aprított mandula
- csipetnyi só és kevés frissen őrölt bors
A tésztát lobogó, sós vízben megfőztem. Eközben a szósz hozzávalóit aprítógépben alaposan eldolgoztam, hozzáadtam 3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből, majd a tésztát leszűrve elkevertem a szósszal.
1 adag lesz belőle