Amint azt több bejegyzésemnél is olvashatjátok, állandó harcot vívok az idővel, így előnyben részesítem a gyorsan elkészülő, egészséges és finom ételeket. A mai ebédünk sem igényelt túl sok munkát, ráadásul klasszikusnak mondható ételeket alakítottam át – és nagyon jól sikerült :) .
A főzelékhez (3-4 adag):
- 300 g zöldbab (fagyasztott)
- 1 kisebb vöröshagyma, félbevágva
- só, frissen őrölt bors
- 1 kk. majoránna
- 1 kk. kapor
- 200 g 0,1% zsírtartalmú natúr joghurt
- 1 bő tk. light krémsajt
- 2 tk. keményítő
A fasírthoz (10 db, 2-3 adag):
- 1 ek. bio kukoricacsíra olaj
- 250 g gomba
- 1 ek. magyaros fűszerkeverék (só, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, fehérbors, kömény, paradicsom, bazsalikom, tárkony)
- 1 tojás felverve
- 50 g zabkorpa
- 30 g zabpehely
- kókuszzsír a sütéshez
A zöldbabot annyi vízben kezdtem el főzni, ami éppen ellepi. Sóztam, borsoztam, majoránnával és kaporral fűszereztem. Amikor megpuhult, a joghurtot és a krémsajtot alaposan eldolgoztam, majd hőkiegyenlítés után a főzelékhez adtam. Végül a keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, a főzeléket ezzel sűrítettem. Egy utolsó forralás után el is készült.
A fasírthoz a kukoricacsíra olajon kezdtem el párolni a vékony szeletekre vágott gombát. Ízfokozó- és adalékanyagmentes fűszerkeverékkel fűszereztem, majd fedő alatt puhára pároltam, végül fedő nélkül lepirítottam. Aprítógépben darabosra aprítottam, majd hűlni hagytam. Elkevertem a felvert tojással, a zabkorpával és a zabpehellyel, 30 percig pihentettem, majd bő kókuszzsírban pirosra sütöttem.
Nagyon finom lett, próbáljátok ki :) .