recept

Sárgarépás – tonhalas tészta

Ezt a nagyon egyszerű ételt az itthon található hozzávalókból dobtam össze. Mivel a tésztaszószt ehhez és ehhez hasonlóan főzni sem kell, 10-15 perc alatt bőven elkészülhetünk vele. Jól jönnek az ilyen ételek, ha nincs időnk vagy kedvünk hosszú ideig a konyhában tevékenykedni :) .

  • 60 g durum fussilli
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/2 doboz (75 g) tonhalkonzerv, saját lében, nem olajos
  • 1 tk. light majonéz
  • 1/2 doboz kefir
  • kevés frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz egy nagyobb cékla, vékony szeletekre vágva

A tésztát sós, lobogva forró vízben feltettem főni. Amíg megpuhult, elkészítettem a szószt: a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a tonhalat, majd elkevertem a majonézzel és a kefirrel. Csupán sóval és borssal fűszereztem. Egy nagyobb céklát ettem hozzá – télen szükséges a vitaminok pótlása :) .

1 kiadós adag lesz belőle