Ezt a nagyon egyszerű ételt az itthon található hozzávalókból dobtam össze. Mivel a tésztaszószt ehhez és ehhez hasonlóan főzni sem kell, 10-15 perc alatt bőven elkészülhetünk vele. Jól jönnek az ilyen ételek, ha nincs időnk vagy kedvünk hosszú ideig a konyhában tevékenykedni :) .
- 60 g durum fussilli
- só
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/2 doboz (75 g) tonhalkonzerv, saját lében, nem olajos
- 1 tk. light majonéz
- 1/2 doboz kefir
- kevés frissen őrölt bors
- a tálaláshoz egy nagyobb cékla, vékony szeletekre vágva
A tésztát sós, lobogva forró vízben feltettem főni. Amíg megpuhult, elkészítettem a szószt: a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a tonhalat, majd elkevertem a majonézzel és a kefirrel. Csupán sóval és borssal fűszereztem. Egy nagyobb céklát ettem hozzá – télen szükséges a vitaminok pótlása :) .
1 kiadós adag lesz belőle