Sárgarépás – tonhalas tészta

Ezt a nagyon egyszerű ételt az itthon található hozzávalókból dobtam össze. Mivel a tésztaszószt ehhez és ehhez hasonlóan főzni sem kell, 10-15 perc alatt bőven elkészülhetünk vele. Jól jönnek az ilyen ételek, ha nincs időnk vagy kedvünk hosszú ideig a konyhában tevékenykedni :) .

  • 60 g durum fussilli
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/2 doboz (75 g) tonhalkonzerv, saját lében, nem olajos
  • 1 tk. light majonéz
  • 1/2 doboz kefir
  • kevés frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz egy nagyobb cékla, vékony szeletekre vágva

A tésztát sós, lobogva forró vízben feltettem főni. Amíg megpuhult, elkészítettem a szószt: a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a tonhalat, majd elkevertem a majonézzel és a kefirrel. Csupán sóval és borssal fűszereztem. Egy nagyobb céklát ettem hozzá – télen szükséges a vitaminok pótlása :) .

1 kiadós adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Sárgarépás – tonhalas tészta

  1. […] belőle már reggelire való kence is, itt, illetve tésztához is gyakran használom, a receptet itt találjátok. Most egy villámgyors fasírtot készítettem […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár