recept

Gazdag zöldségleves csirkével

Alapjában véve nagyon szeretem a leveseket, és igyekszem is minden nap fogyasztani. Télen pedig különösen jólesik egy ilyen forró vitaminadag.

  • olívaolaj
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kis darab zeller
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kevés őrölt kömény
  • 5 db kelbimbó
  • 3 nagyobb gomba
  • néhány csontos gyöngytyúk darab
  • 1/2 csirkemell
  • 3 bő maréknyi zöldbab (fagyasztott)

Az olívaolajon kissé megpároltam / pirítottam a felkarikázott sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát. Ezután felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel, sóztam, kevés köménnyel ízesítettem. Ezután adtam hozzá a félbevágott kelbimbót és a vastagabb szeletekre vágott gombát, majd a csontos húsokat és a felkockázott csirkemellet. Amikor minden majdnem megpuhult, a zöldbab is belekerült, és készre főztem a levest.