Egyik kedvenc alapanyagomból, a vöröslencséből készítettem már főzeléket, itt az ideje, hogy egy nagyon finom levest is megmutassak nektek. Ötlet innen.
- extra szűz olívaolaj
- 2 nagyobb újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 1 bő tk. currypor
- 1 nagyobb sárgarépa
- 300 g vöröslencse
- só
- 200 ml kókusztejszín
Az olívaolajon párolni kezdtem a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Amikor megpuhultak, hozzáadtam a curryport. Kevés pirítás után következett a reszelt sárgarépa és a vöröslencse. Kb. másfél liter vízzel felöntöttem, sóztam, majd addig főztem a levest lassú tűzön, amíg minden alapanyag megpuhult. Végül kókusztejszínnel habartam.
7-8 adag lesz belőle