recept

“Reform” rántott harcsa sült burgonyával és vegyes salátával

Egy klasszikus vasárnapi fogás áthangolása következik. :) Bátran ajánlom mindenkinek! Pontos mennyiségeket nem írok, de a panírozott ételeknél talán ez nem is olyan fontos.

  • néhány szép szelet harcsafilé
  • só, frissen őrölt bors
  • teljes kiőrlésű liszt + hajdinaliszt kb. 50-50%-ban keverve
  • 3 tojásfehérje
  • tönkölykorpa+szezámmag kb. 50-50%-ban keverve
  • extra szűz olívaolaj
  • kb. 500 g újburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss spenótlevél
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika
  • uborka
  • lilahagyma
  • frissen facsart citromlé

A halfiléket sóztam-borsoztam, majd lisztbe-tojásfehérjébe-szezámmagos tönkölykorpába paníroztam. Felforrósított olívaolajban sütöttem szép ropogós-pirosra. Az olajat alaposan leitattam róla.

A burgonyát hasábokra vágtam, sóval, borssal, olívaolajjal összeforgattam, majd sütőben sütöttem pirosra. Tálra szedtem, az olajat erről is leitattam, majd frissen-melegen elkevertem 2 gerezd zúzott fokhagymával.

A saláta hozzávalóit falatnyi darabokra aprítottam, a zöldségeket enyhén sóztam-borsoztam, majd kevés olívaolajjal és frissen facsart citromlével ízesítettem.

Nagy sikert aratott :).