Tejmentes sóskafőzelék újburgonyával és tojással

A piacon már tobzódunk a zöldségekben, és igen, végre itt a nagy kedvencem, a sóska is. Klasszikus családi receptet alakítottam át ebben az esetben is.

  • 3-4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1000 g friss sóskalevél
  • nádcukor vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
  • 2 merőkanálnyi sűrű rizstej (a házi rizstej receptjét hamarosan hozom!)
  • 6-8 újburgonya
  • fejenként 1-2 tojás (vagy tojásfehérje)

Az olívaolajat felforrósítottam, majd rádobtam a megtisztított (vastag erektől megszabadított) sóskaleveleket. Enyhén sóztam, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhult, nádcukorral édesítettem, majd a rizstejjel összeforraltam.

Az újburgonyát hasábokra vágtam és sós vízben megfőztem.

A tojásokat / tojásfehérjéket (a képen az utóbbit látjátok, szeletekre vágva) kevés olívaolajon tükörtojásként készítettem el.

4 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Tejmentes sóskafőzelék újburgonyával és tojással

  1. […] tároltam. A másik felét, a sűrű maradékot ételek sűrítésére használtam, pl. sóskamártás és (a tejet lecserélve) gyümölcsleves készült […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár