A wokos ételeket nagyon szeretem, mert igen hamar elkészülnek, és akár maradék zöldségekből is készülhet finom egytálétel.
- 3 ek. wok olaj
- 1 új főzőhagyma, vastagabb szeletekre vágva
- 3 gerezd fokhagyma, vastagabb szeletekre vágva
- 1/2 brokkoli rózsái, falatnyi darabokra vágva (a maradék, és a szára is felhasználható ehhez a leveshez)
- 3 maréknyi laskagomba, szeletelve
- 5 napon szárított paradicsom, szeletelve
- 1/2 kínai kel, vastagabb szeletekre vágva
- 2 maréknyi friss spenót
- só, frissen őrölt bors
- 2 ek. lenmag
- 2 ek. szezámmag
- 3 ek. sörélesztő pehely a tálaláshoz
A wokban olajat hevítettem, majd a receptben szereplő sorrendnek megfelelően beledobáltam a zöldségeket. Enyhén sóztam, borsoztam minden réteget, majd előbb dobva-rázva, majd rövid ideig lefedve is pirítottam-pároltam. Amikor minden zöldség roppanósra pirult, a tűzhelyről levéve belekevertem 2 ek. lenmagot és 2 ek. szezámmagot.
Tálaláskor sörélesztő pehellyel szórtam meg minden adagot.
3 adag lesz belőle