Magvas ropogós

Kedves barátnőm lánybúcsújára medvehagymás túrós tallér mellett ezzel a finom ropogós keksszel is készültem. Köszönet a fantasztikus receptért Nikinek, a Niki kicsiny konyhája! oldal háziasszonyának :) :).

  • 150 g törökmogyoró liszt
  • 60 g szezámmag
  • 40 g lenmag
  • 1 tojás
  • 1 tk. só
  • 1-2 evőkanál víz (szükség szerint)

A hozzávalókat alaposan összegyúrtam – kissé keményebb, jól kezelhető tésztát kell kapni. Két sütőpapír között 2-3 mm vékonyra nyújtottam, kiszaggattam, majd sütőpapírral borított tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöttem. Érdemes odafigyelni, mert a vékony tészta hamar megéghet.

Kb. 40 db kisebb keksz lett belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár