A patisszont általában rántani vagy tölteni szoktam, ennél azonban sokkal többet is ki lehet hozni ebből a formás tökféléből.
- 1 + 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 csésze basmati rizs
- 2 csésze zöldborsó (fagyasztott)
- 450 g kelbimbó (fagyasztott)
- só, frissen őrölt bors
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés reszelt gyömbér (esetleg gyömbérpor)
- 1 ek. currypor
- 1 patisszon, megtisztítva, felkockázva
- 2 dl rizstejszín
Először a köretet készítettem el. 1 ek. olívaolajon megpirítottam a basmati rizst, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, sózva, fedő alatt addig főztem, amíg az összes vizet magába szívta és megpuhult.
A zöldborsót annyi vízben pároltam puhára, amennyi ellepi, végül elkevertem a rizzsel.
A kelbimbót puhára, de még roppanósra pároltam.
A hagymát apró kockákra vágtam, a fokhagymát összezúztam, és 2 ek. olívaolajban puhára pároltam. Amikor megpuhult, hozzáadtam a curryport, illatosra pirítottam, végül pedig belekerült a patisszon is. Enyhén sóztam, majd kevés vizet aláöntve megpároltam (szintén nem szétfőztem, csak roppanós lett az állaga). Végül rizstejszínnel hígítottam, még összeforraltam, és a kész ételt a rizzsel, illetve a kelbimbóval tálaltam.
3-4 adag lesz belőle