A tonhal igen nagy segítség akkor, amikor hirtelen kell összedobni a másnapi ebédet, vagy éppen a vacsorát. Ez a kép még korábban készült, amikor még tobzódtunk a lédús paradicsomokban, de a saláta önmagában is megállja a helyét.
- 1 tonhalkonzerv (saját levében, nem olajos)
- 2 kisebb újhagyma
- 10 db fekete olívabogyó
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- zöld fűszerek ízlés szerint: nálam most kapor és bazsalikom (a fagyasztóból)
- paradicsom és pirított kenyér a tálaláshoz
A tonhalkonzervet villával összetörtem, alaposan kikevertem az apróra vágott újhagymával, olívabogyóval és az olívaolajjal. Sóval, borssal, zöld fűszerekkel ízesítettem, majd paradicsommal és pirítóssal tálaltam.
Kiváló gyors étel.
2 adag lesz belőle