recept

Vendégposzt: Gyömbéres tofu laskagombával és rizstésztával

Ezzel az étellel kedves kolléganőm lepett meg egyik nap, és annyira finom lett, hogy szívesen megosztom veletek a receptjét. Köszi, Aliz :)

  • 150ml zöldségalaplé
  • 2 tk. szezámmag
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 ek. szójaszósz (+1 ek., ha nem elég hangsúlyos az egy evőkanálnyi)
  • 1/2 tk. csípős chili szósz (helyettesítve házi édes-savanyú mártással)
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3 répa, tisztítva, felkarikázva
  • 350 g laskagomba megtisztítva, szeletelve (csiperkével is nagyon finom)
  • 1 nagy piros paprika, felcsíkozva
  • 350 g bio tofu
  • rizstészta
Keverjük össze egy kisebb tálban az alaplét, a szezámmagot, a gyömbért, a szójaszószt, chili szószt  és keményítőt, majd tegyük félre.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy nagy wok-ban. Pároljuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Kevergessük benne a répát 3 percig, majd vegyük ki és tegyük félre.Forrósítsuk fel a wokban a maradék olajat és pirítsuk meg benne a gombát 2 percig, majd vegyük ki és tegyük félre.Tegyük a paprikát és tofut a wokba, majd kevergessük 3 percig, amíg megpuhul.Az előkészített szószt keverjük fel/meg és öntsük hozzá.

Végül forraljunk mindent össze, adjuk hozzá a sárgarépát, gombát, majd lefedve pároljuk még 2 percig.

A tofut érdemes egy éjszakára beáztatni a szójaszószos lébe, hogy jól átvegye az ízét.

A rizstésztát a csomagolásnak megfelelően 4 percre tegyük forró vízbe, majd azzal tálaljuk a ragut.

4 adag lesz belőle