Amikor gyorsan vágyom valami forró, melengető ételre, egy egyszerű leves könnyen és gyorsan megoldja a helyzetet. Itt a kelbimbó szezon, érdemes megbarátkozni vele :) .
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g kelbimbó
- só, frissen őrölt bors
- petrezselyemzöld
Az olívaolajon elkezdtem párolni a felkarikázott sárga- és fehérrépát, majd hozzáadtam a hagymát, a fokhagymagerezdeket és a kelbimbót is szépen, sorjában. (A kelbimbót úgy készítem elő, hogy a külső levélrétegtől megszabadítom, majd a végét kereszt alakban kissé bevágom, így hamarabb megfő). Ezután sóztam, borsoztam, majd kb. 1 l. vízzel felöntve puhára főztem. Végül kevés petrezselyemzölddel ízesítettem.
2-3 adag lesz belőle