recept

Fehérboros – citromos sült kelbimbó pirított hagymás polentával

A köret és a leves mellett a kelbimbó most főételként is bemutatkozik, egy igen izgalmas kompozícióban. Higgyétek el, teljes az átalakulás :).

  • 600 g kelbimbó
  • extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 + 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 100 g kukoricadara
  • rukkola saláta a tálaláshoz

A kelbimbó külső leveleit lehúztam, torzsájukat pedig kereszt alakban bevágtam. Olívaolajjal összeforgattam, tepsiben szétterítettem, sóztam, borsoztam. A tepsibe tettem még egy négy cikkre vágott hagymát, és egy, szintén négy cikkre vágott citromot. Fehérbort öntöttem alá. Előmelegített sütőben előbb alufóliával lefedve, majd alufólia nélkül addig sütöttem a kelbimbókat, amíg a külsejük szép barnásra pirult.

2 nagyobb vöröshagymát extra szűz olívaolajon barnára sütöttem.

Eközben 500 ml vizet felforraltam, sóztam, borsoztam, majd a folyamatos keverés mellett a kukoricadarát elkevertem benne. Amikor besűrűsödött, a tűzről lehúztam, és elkevertem a ropogós pirított hagymával. Üvegtálra terítve hagytam összeállni.

A megsült kelbimbót a polentával és rukkola salátával tálaltam.

2 adag kelbimbó és 4 adag köret lesz belőle