A köret és a leves mellett a kelbimbó most főételként is bemutatkozik, egy igen izgalmas kompozícióban. Higgyétek el, teljes az átalakulás :).
- 600 g kelbimbó
- extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 + 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 citrom
- 1-2 dl száraz fehérbor
- 100 g kukoricadara
- rukkola saláta a tálaláshoz
A kelbimbó külső leveleit lehúztam, torzsájukat pedig kereszt alakban bevágtam. Olívaolajjal összeforgattam, tepsiben szétterítettem, sóztam, borsoztam. A tepsibe tettem még egy négy cikkre vágott hagymát, és egy, szintén négy cikkre vágott citromot. Fehérbort öntöttem alá. Előmelegített sütőben előbb alufóliával lefedve, majd alufólia nélkül addig sütöttem a kelbimbókat, amíg a külsejük szép barnásra pirult.
2 nagyobb vöröshagymát extra szűz olívaolajon barnára sütöttem.
Eközben 500 ml vizet felforraltam, sóztam, borsoztam, majd a folyamatos keverés mellett a kukoricadarát elkevertem benne. Amikor besűrűsödött, a tűzről lehúztam, és elkevertem a ropogós pirított hagymával. Üvegtálra terítve hagytam összeállni.
A megsült kelbimbót a polentával és rukkola salátával tálaltam.
2 adag kelbimbó és 4 adag köret lesz belőle