Egyszerű de nagyszerű ebéd, a ragu külön is finom pirítóssal vagy puffasztott rizsszelettel.
- extra szűz olívaolaj
- harcsa szeletek
- só, frissen őrölt bors
- kisebb darab póréhagyma
- 500 g gomba
- 2-3 ek. mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 csészényi köles
Az olívaolajjal kikentem egy grillserpenyőt, majd megsütöttem benne a sóval és borssal fűszerezett harcsaszeleteket.
Olívaolajon megpároltam a felkarikázott póréhagymát, amikor megpuhult, hozzáadtam a felszeletelt gombát. Sóztam, borsoztam. Amikor megpuhult és kevés levet engedett, mustárral ízesítettem és beforraltam. Ha a ragu túl száraz lenne, kevés zöldség alaplével vagy vízzel lazítható.
Amikor elkészült, levettem a tűzhelyről és az apróra vágott petrezselymet csak ekkor kevertem el vele.
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőztem, ezzel és a gombaraguval tálaltam a harcsafilét.
Kb. 4 adag lesz belőle