recept

Grillezett harcsa mustáros-petrezselymes gombaraguval és kölessel

Egyszerű de nagyszerű ebéd, a ragu külön is finom pirítóssal vagy puffasztott rizsszelettel.

  • extra szűz olívaolaj
  • harcsa szeletek
  • só, frissen őrölt bors
  • kisebb darab póréhagyma
  • 500 g gomba
  • 2-3 ek. mustár
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 csészényi köles

Az olívaolajjal kikentem egy grillserpenyőt, majd megsütöttem benne a sóval és borssal fűszerezett harcsaszeleteket.

Olívaolajon megpároltam a felkarikázott póréhagymát, amikor megpuhult, hozzáadtam a felszeletelt gombát. Sóztam, borsoztam. Amikor megpuhult és kevés levet engedett, mustárral ízesítettem és beforraltam. Ha a ragu túl száraz lenne, kevés zöldség alaplével vagy vízzel lazítható.

Amikor elkészült, levettem a tűzhelyről és az apróra vágott petrezselymet csak ekkor kevertem el vele.

A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőztem, ezzel és a gombaraguval tálaltam a harcsafilét.

Kb. 4 adag lesz belőle