Csicseriborsó – kelkáposzta saláta / egytál

Laktató, fűszeres, egyszerű egytálétel – mi is kellhet még, amikor egy fárasztó nap után elkezdünk főzni? :)

  • 150 g száraz csicseriborsó (egy éjszakára beáztatva)
  • 1/2 fej kelkáposzta (vastag erei nélkül, felcsíkozva)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma (vékonyra karikázva)
  • 1 bő ek. garam masala
  • 5 ek. szezámmag

A csicseriborsót sós vízben puhára főztem.

A kelkáposztát szintén sós vízben éppen roppanósra főztem.

Wok-ban olívaolajat hevítettem, és átpirítottam rajta a csicseriborsót. Hozzáadtam az újhagymát, majd a garam masala fűszerkeveréket, végül pedig a kelkáposztát. Alaposan összeforgattam.

Végül a külön serpenyőben szárazon megpárolt szezámmaggal kevertem el.

4 adag lesz belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár