Kedves barátnőm, Eszter vendégposztja következik, aki jó szívvel ajánlja ezt “mentes” a sütit a karácsonyi aprósütemények forgatagába :).
Ez a recept került átalakításra.
- 100 g cukrozott citromhéj
- 100 g cukrozott narancshéj
- 180 g hámozatlan mandula
- 180 g hámozott mogyoró
- 4 ek. (nem zsírtalanított) lenmagliszt + 8-10 ek. víz
- 180 g porcukor (vagy ennek a mennyiségnek megfelelő egyéb édesítőszer)
- csipetnyi só
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- 1/2 kk. őrölt szerecsendió
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 kezeletlen héjú biocitrom reszelt héja
A citromhéjat és a narancshéjat apróra vágtam. A mandulát és a mogyorót ledaráltam. A tojáshelyettesítő lenmaglisztet elkevertem a vízzel, kicsit állni hagytam, majd kikevertem a cukorral és egy csipetnyi sóval. Hozzáadtam az összes fűszert, majd a mandulát és a mogyorót, végül pedig az aprított citrushéjakat.
Mivel a tészta tojás nélkül sűrűbb lett, kézzel kis golyókat formáltam, majd bonbon kapszliba helyeztem őket. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sültek.
Néhány percig a tepsiben, majd rácson hagytam hűlni őket.
35-40 darab lesz belőle