Rakott tészta – majdnem, ahogy anyukám készíti (tejmentes, tojásmentes, cukormentes)

Télen nagy-nagy barátaim a gazdag és tartalmas levesek, mint például a savanyú káposztás krumplileves füstölt tofuval, vagy éppen a citromos – tárkonyos zöldségleves rizstejszínnel. Ezek után a telt, melengető fogások után sokszor nem vágyom nehezebb második fogásra, csak mondjuk egy finom tésztaételre.

Egy édes verziót hoztam ma nektek.

  • 250 g bio tk. tönkölytészta
  • extra szűz olívaolaj
  • bő maréknyi dió (darálva)
  • 6-8 ek. cukormentes sárgabarack lekvár
  • 3 tk. akácméz (vagy ennek a mennyiségnek megfelelő egyéb édesítőszer)

A tésztát enyhén sózott, olívaolajos vízben puhára főztem, hideg vízzel átmostam.

Egy tűzálló sütőtálat olívaolajjal vékonyan kikentem. Erre került az első réteg tészta, amit 1 bő evőkanálnyi dióval megszórtam, majd 1 tk. mézzel megcsorgattam. Egy adag tésztával borítottam, majd 3 ek. lekvárt eloszlattam a tetején.

Ezután következett egy tészta-, majd egy diós-mézes, egy újabb tészta- és egy lekvárréteg. A tetejét tésztával borítottam, majd 1 tk. mézzel megcsorgattam.

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a teteje szépen megpirult és ropogós lett. Kihűlés után kiborítható és tortaként szeletelhető.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár