A család nagy zabpelyhes cookie kedvelő, és erről a Limaránál talált verzióról mindenki csak áradozni tudott, jöjjön hát a recept, próbáljátok ki ti is! :)

Tízóraira például kiváló választás.

  • 1,5 csésze zabpehely
  • 3/4 csésze tk. tönkölyliszt
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. foszfátmentes sütőpor
  • 1/2 csésze aranymazsola
  • 1/2 csésze durvára vágott dió
  • 110 g vaj
  • 1/2 csésze nádcukor
  • 1/2 csésze almapüré
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • 2 ek. juharszirup
  • 1/2 tk. vaníliapor

Két tálat használtam. Az egyikben elkevertem a zabpelyhet, a tönkölylisztet, a fahéjat, a sütőport,  a mazsolát és a diót. A másikban habosra kevertem a vajat a nádcukorral, majd homogénre kevertem az almapürével, a felvert tojással, a sóval, a juharsziruppal és a vaníliával. Végül elegyítettem a két tál tartalmát.

Limara szerint jót tesz a tésztának, ha hűtőben állni hagyjuk; én vizes kézzel azonnal diónyi golyókat formáztam belőle, amiket sütőpapírral borított tepsibe helyeztem. Villával nyomtam őket keksz formájúvá, végül előmelegített sütőben sütöttem készre őket,

Kb. 20 kekszünk lesz belőle