Ennél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető sütit nem hiszem, hogy ki tudnék találni, csak néhány hozzávaló, 10 perc, és már lehet is falatozni. :)

  • 150 g bio gesztenyepüré
  • 50 g bio mazsola
  • 1 – 2 ek. rum + 100 ml víz
  • réteslap (ha boltból vásároljuk, figyeljünk oda, hogy ne legyen 4 soros az összetétele. Az általam használt – bolti – réteslap csak lisztet, sót és vizet tartalmazott.)

A gesztenyepürét lereszeltem. A mazsolát 15 percre rumos vízbe áztattam. Amikor a mazsola megpuhult, jól összedolgoztam a gesztenyepürével.

A réteslapból kb. 6 x 6 cm-es négyzeteket vágtam. Kissé bevizeztem, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

A gesztenyés masszából apró golyókat formáztam, a réteslap közepére helyeztem, a tésztával beburkoltam, a tésztát pedig csokorszerűen összegyűrtem.

Sütőpapírral borított tepsire helyeztem (kicsit megnyomva, hogy legyen egy kis “talpa”, ne boruljon el), és előmelegített sütőben alacsony hőfokon addig sütöttem, amíg a tészta kissé megpirult.

Nekem kb. 20 darab lett belőle, ez a gesztenyegolyók és a tészta nagyságától is függ természetesen