ajánló életmód inspiráció

Ajándék feladatok

Egyik kedvenc filmem Noé bárkája történetét dolgozza fel, címe: Evan, a minden6ó (angol címe: Evan, Almighty). A trailerét itt találjátok. Többször is megnéztem már és mindig találtam benne egy-két számomra fontos üzenetet.

 

Most a számomra egyik legkedvesebbet szeretném megosztani Veletek. A filmben a főhős kap egy feladatot, mégpedig azt, hogy építsen meg egy bárkát (nem meglepő módon, ez már címből is kiderül). Azonban ezt a családja nem tolerálja, a felesége egyszer csak összepakol és a gyerekeivel együtt elköltöznek, mert a főhős cselekedeteit és kapott feladatát nem értik meg, nem tudják a kialakult helyzetet hogy feldolgozni.

Azonban nem sokkal később megállnak egy útszéli kis vendéglőben, ahol is Isten az ügyeletes felszolgáló/takarító, akit Morgan Freeman alakít nagyszerűen, és aki szóba elegyedik a főhős feleségével. A hölgy elpanaszolja, hogy a férje megőrült, fejébe vett egy  bárka megépítését és hogy ez mennyire nem illik bele az eddigi életükbe, nem tudtak rá más megoldást, minthogy otthagyták egyedül ezzel a “problémájával”. Mire Isten visszakérdez, hogy ha valaki összetartást kér, akkor azonnali instant megoldásként összetartozást kap, vagy pedig olyan helyzeteket, amelyben az összetartást gyakorolhatja? Ha bátorságot kér, akkor pedig olyan helyzeteket kap, amelyben bátor lehet. Ez az élet értelme, a tapasztalás és a kialakult helyzet megoldása általi fejlődés.

Ezt én rögtön levezettem a saját kis életemre és rájöttem, hogy én türelmet kértem a Jóistentől és ezért nagyon sok olyan helyzetet teremtett, amelyben ezt gyakorolhatom. Továbbá szeretetet is kértem, ezért most sok-sok olyan élményben lehet részem, ahol szerethetek és viszontszeretnek.

Összeállt a kép is bennem, hogy hiába az összes követelőzés, nem kapja meg az ember rögtön, készen azt amit akar, hanem helyzeteket, lehetőségeket, segítséget kap hozzá, hogy elérhesse, kialakíthassa és létrehozhassa azt amit csak szeretne. Nem is buli megkapni készen mindent, hiszen akkor hol marad a vágyakozás, a törekvés és a tapasztalat? Biztosan sokan láttatok már elkényeztetett kisgyerekeket, akik rögtön megkaptak mindent és lám mi lett a vége…

Legközelebbi kívánságom a gazdagság lesz, ezért kíváncsian várom a helyzeteket, amelyben a gazdagság megteremtését, átélését gyakorolhatom.

Ti mit kívántatok? Illetve kívánságaitok hatására most éppen milyen helyzetekben gyakorolhatjátok azt? A hozzászólások között kíváncsian várom ki mivel “gyakorol”!

Kép forrása: http://www.moziplussz.hu/kritika/1358/evan-a-minden6o