Ahogy ti is láthattátok, mostanában nem sok időm volt főzni, jöttem-mentem, és amikor itthon töltöttem néhány napot, igyekeztem maximum 30 percbe sűríteni a napi főzést, hiszen az egyéb tennivalók is csak gyűltek-gyűltek…
Ezt az egyszerű pennét Olaszországban volt sikerült megkóstolnom, és bevallom: habár sokat hallottam róla, eddig még soha nem próbáltam ki. Most viszont ihletet kaptam, és el is készítettem. :)
És valljuk be: az egyszerűség néha kincseket rejt. :)
- 400 g durum penne
- tengeri só
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 bő ek. chili pehely
- frissen őrölt bors
- 5 db bio paradicsom
- 140 g jó minőségű sűrített paradicsom
- 1 ek. barna nádcukor
- maréknyi friss bazsalikomlevél, aprítva
A pennét lobogva forró, sós vízben fogkeményre főztem. Leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és félretettem.
A paradicsomok két végét eközben kereszt alakban bevágtam, majd forrásban lévő vízzel nyakon öntöttem őket. Néhány perc múlva óvatosan kiemeltem a vízből a paradicsomokat, majd meghámoztam és felkockáztam őket.
Kevés vízben kezdtem párolni a vöröshagymát, majd 2-3 perc múlva hozzáadtam a fokhagymát is. Amikor megpuhultak, kevés chili pehellyel és borssal szórtam meg, amit további 1-2 percen át pirítottam,
Ekkor kevertem bele a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a nádcukrot, ízlés szerinti sót és ha szükséges, kevés vízzel is lazítható a ragu.
Végül a tésztát a paradicsomos-chilis raguval összeforgattam, az aprított bazsalikomot pedig csak a tűzről lehúzva kevertem az ételhez.
4 nadag lesz belőle