cukormentes gluténmentes leves leves mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Citromos kelkáposztaleves babbal és hajdinával (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Ahogy látjátok, az utóbbi időben a blogbejegyzések sem voltak gyakoriak, sőt, bevallom, a főzéssel is hadilábon álltam…

Azonban amikor ennyire szabadidő híján vagyok, akkor is odafigyelek, hogy mi kerül a tányérra: ilyenkor jól jön egy tányér gazdag leves, ami mellett nem kell ott állni, amíg fő, kiválóan elrejti a maradék zöldségeket, a végeredmény pedig annál kellemesebb! :)

 

  • 1 kisebb vöröshagyma, szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1/2 kisebb kelkáposzta, a vastagabb erek eltávolítva, a levelek kb. 1 cm széles szeletekre vágva
  • 3 kisebb burgonya, nagyobb kockákra vágva
  • tengeri só, fehérbors
  • chili pehely ízlés szerint
  • 1 konzerv fehér bab (olyat válasszunk, ami nem tartalmaz mást, csak babot, vizet és sót), leszűrve és alaposan átmosva
  • 100 ml rizstejszín
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • maréknyi főtt hajdina

A hagymákat kevés vízben párolni kezdtem.

Amikor megpuhult a hagyma, hozzáadtam kelkáposztát és a burgonyát, és néhány percig együtt pirítottam a zöldségeket. Tengeri sóval, fehér borssal és chili pehellyel ízesített kb. 1,2 l vízben majdnem teljesen puhára főztem a zöldségeket.

Ekkor adtam hozzá a leszűrt és átmosott fehér babot, amivel összeforraltam a levest.

Végül rizstejszínnel krémesítettem. A frissen facsart citromlevet és kevés maradék hajdinát csak akkor adtam hozzá, amikor a kész levest levettem a tűzről.

4-5 adag lesz belőle