ital ital mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Zöld turmix eperrel, avokádóval és reteklevéllel

Manapság sok olyan zöldség “alkatrész” kerül a szemétbe, ami nem csupán ehetó, de akár tápanyagokban gazdag is. Gondoljunk csak arra, amikor az újhagymának a fehér része fogy, amikor a brokkoli szára a szemétbe (jobb esetben a komposztba) kerül, és így marad sokszor az üzletekben mondjuk a karalábé , vagy éppen a hónapos retek levele. Holott ezek mind-mind ehetők! Ha szeretnénk elfogyasztani, arra azonban mindenképpen figyeljünk, hogy garantáltan vegyszermentes környezetből származzanak a zöldségek.

Én most zöld turmixot készítettem reteklevélből, amely a rosttartalma mellett például vasat, kalciumot és egyéb nyomelemeket is tartalmaz. Ugye milyen kár lenne veszni hagyni?

Egy-egy ilyen megoldással nem csak az egészségünkre figyelünk oda, de a környezettudatosságot is szem előtt tarthatjuk.

 

  • 175 g eper
  • 1/2 avokádó
  • 1 csokor retek levele
  • 100 ml frissen préselt almalé
  • 200 ml víz
  • agavé szirup vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint (ha szükséges)
  • 1,5 tk. kendermag por (elhagyható)

A hozzávalókat a kendermag por kivételével turmix gépbe öntöttem, majd alaposan összeturmixoltam.

Tálaláskor kendermag porral szórtam meg a tetejét (ami fehérjében, aminosavakban / esszenciális zsírsavakban gazdag, ezen kívül pedig számos egyéb tápanyag is megtalálható benne. Turmixokba, kásákba keverem.

Nálam ez most 1 kiadós adag lett :)