Ebben a kompozícióban a köret a legfontosabb: különleges köntösbe bújt a szokványos, már-már unalmas rizsköret. A falafel bioboltban kapható porból készült, extra szűz olívaolajban sütöttem ki. Nettó 10 perces recept következik. :)
- 1 bögrényi jázmin rizs
- 2,5 bögrényi víz
- só
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek. curry por
- 3-4 ek. aranymazsola
A jázmin rizst két és félszeres mennyiségű sós vízben puhára főztem. Leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem.
Olívaolajon megpároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát. Amikor megpuhult, curry porral fűszereztem, amit kb. 1 perc alatt illatosra pirítottam. Belekevertem a rizst és a mazsolát, majd összemelegítettem a köretet.
A falafeleket a dobozon lévő utasításnak megfelelően elkészítettem, majd olívaolajban kisütöttem. Ezzel tálaltam a finoman illatozó rizsköretet.
3 – 4 adag lesz belőle