Laktató, fűszeres, egyszerű egytálétel – mi is kellhet még, amikor egy fárasztó nap után elkezdünk főzni? :)
- 150 g száraz csicseriborsó (egy éjszakára beáztatva)
- 1/2 fej kelkáposzta (vastag erei nélkül, felcsíkozva)
- só
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 újhagyma (vékonyra karikázva)
- 1 bő ek. garam masala
- 5 ek. szezámmag
A csicseriborsót sós vízben puhára főztem.
A kelkáposztát szintén sós vízben éppen roppanósra főztem.
Wok-ban olívaolajat hevítettem, és átpirítottam rajta a csicseriborsót. Hozzáadtam az újhagymát, majd a garam masala fűszerkeveréket, végül pedig a kelkáposztát. Alaposan összeforgattam.
Végül a külön serpenyőben szárazon megpárolt szezámmaggal kevertem el.
4 adag lesz belőle