A család nagy zabpelyhes cookie kedvelő, és erről a Limaránál talált verzióról mindenki csak áradozni tudott, jöjjön hát a recept, próbáljátok ki ti is! :)
Tízóraira például kiváló választás.
- 1,5 csésze zabpehely
- 3/4 csésze tk. tönkölyliszt
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- 1/2 csésze aranymazsola
- 1/2 csésze durvára vágott dió
- 110 g vaj
- 1/2 csésze nádcukor
- 1/2 csésze almapüré
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 2 ek. juharszirup
- 1/2 tk. vaníliapor
Két tálat használtam. Az egyikben elkevertem a zabpelyhet, a tönkölylisztet, a fahéjat, a sütőport, a mazsolát és a diót. A másikban habosra kevertem a vajat a nádcukorral, majd homogénre kevertem az almapürével, a felvert tojással, a sóval, a juharsziruppal és a vaníliával. Végül elegyítettem a két tál tartalmát.
Limara szerint jót tesz a tésztának, ha hűtőben állni hagyjuk; én vizes kézzel azonnal diónyi golyókat formáztam belőle, amiket sütőpapírral borított tepsibe helyeztem. Villával nyomtam őket keksz formájúvá, végül előmelegített sütőben sütöttem készre őket,
Kb. 20 kekszünk lesz belőle