recept

Sárgarépás vöröslencse-főzelék

Ezt a receptet egy kedves kolléganőm osztotta meg velem, aki több embernek hozott egy nap ebédet, és mindenkinek nagyon ízlett! A vöröslencse előnye, hogy nem kell beáztatni, anélkül is könnyen megfő, illetve, hogy nincs rajta a héja, ezáltal sokkal könnyebben emészthető, mint hagyományos társa. Tejmentes recept.

  • 300 g vöröslencse
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tk. currypor
  • 1 ek. mustár

A vöröslencsét és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát a vöröshagymával és a fokhagymával annyi vízben tettem fel főni, ami 1-2 ujjnyira ellepi. A vízbe tettem néhány babérlevelet, sóztam, borsoztam. Amikor mind a lencse, mind a sárgarépa majdnem megpuhult, curryporral fűszereztem. A puha sárgarépát 1 ek. mustárral és kevés főzővízzel turmixoltam, ezzel sűrítettem a főzeléket. Végül még egyszer összeforraltam és az itt leírt módon elkészített fasírttal tálaltam.

4 adag lesz belőle