Ezt a receptet egy kedves kolléganőm osztotta meg velem, aki több embernek hozott egy nap ebédet, és mindenkinek nagyon ízlett! A vöröslencse előnye, hogy nem kell beáztatni, anélkül is könnyen megfő, illetve, hogy nincs rajta a héja, ezáltal sokkal könnyebben emészthető, mint hagyományos társa. Tejmentes recept.
- 300 g vöröslencse
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
- 1 tk. currypor
- 1 ek. mustár
A vöröslencsét és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát a vöröshagymával és a fokhagymával annyi vízben tettem fel főni, ami 1-2 ujjnyira ellepi. A vízbe tettem néhány babérlevelet, sóztam, borsoztam. Amikor mind a lencse, mind a sárgarépa majdnem megpuhult, curryporral fűszereztem. A puha sárgarépát 1 ek. mustárral és kevés főzővízzel turmixoltam, ezzel sűrítettem a főzeléket. Végül még egyszer összeforraltam és az itt leírt módon elkészített fasírttal tálaltam.
4 adag lesz belőle